2007. június 4., hétfő

Nyar van!!

Vegre itt a nyar! Es nem csak naptar szerint. Junius 1 ota itt tenyleg ugy nez ki beallt a jo ido. Ma eloszor fordult elo, h rovid nadragban jottem el otthonrol. Azert nem kell nagy kanikulara szamitani, olyan 20 fok van arnyekban, ha kisut a nap akkor viszont napon joval melegebb is lehet. Sajnos ebbol a hetvegen nem sokat elveztem, mert mindket nap dolgoztam, de hat valamit valamiert.
Sikerult a menedzerekkel megbeszelni, h az uj helyen megkapom fix szabadnapra a csutortokot es a szombatot, a csomagolos helyen pedig tovabbra is biztositanak munkat, de most mar az ugynokseg megkerulesevel. Ennek ket elonye van, egyreszt kicsit tobb penzt kapok, masreszt minden heten ugyanakkor mehetek dolgozni. Legalabbis ezt mondtak, de azert tudom h ez fugg attol is, h a ceg mikor mennyi megrendelest kap. Szoval csutortok nappali muszak, pentek szombat meg esti, ami altalaban 3-4 korul er veget.
Az uj helyen minden vasarnap tudom meg a kovetkezo heti beosztast, heti 4 vagy 5 napot megyek dolgozni, eddig mindig 4 nap volt. Szoval minimum egy, de inkabb ket szabadnapom van minden heten. Ennyi kell is vasarolgatni, mosni, neha fozni, sutni, pihenni, internetezni stb.
Az uj helyen egyebkent ugy gondolom egesz konnyeden beilleszkedtem, nem nehez a munka. Persze mindig van nehany angol, aki erthetetlenul beszel, elharapja a szavakat es egyszeruen alig lehet kideriteni, h mit akar, de majd erre is kitalalok valamit. Megkerdezem peldaul, h beszel-e angolul vagy ha nem, akkor esteleg nemetul.. :)
A leviccesebb szituacio a mult heten az volt, amikor a bowlingpalyan az egyik ugyfel a jobb labara 11-es cipot kert, ami otthoni szamozas szerint 45-os, a balra meg 9-est, ami az otthoni 42-esnek felel meg. Igyekeztem rohoges nelkul kiszolgalni, ami vegul nem sikerult. Ugyanis a nagy koncentralasban - h ne nevessek - a jobb labara piros-kek tepozaras cipot adtam, a balra meg ezust szinu fuzoset.. O is jot nevetett, aztan szolt, h ha a meretuk nem is, legalabb a szinuk egyezzen, h ne legyen annyira feltuno, h nem egyforma a ket laba.
Szoval kisebb bakik meg becsusznak, de hat ezek dobjak fel a napot. Egyebkent mostanaban a jo ido miatt nem volt az a nagy porges mint a legelejen, de azt mondjak, h ez a mostani kiveteles idoszak es nem tart sokaig. Kell is a sok ember, mert kulonben unalmas az egesz nap. A legjobb az, ha a recepciora osztanak be. Ide jon mindenki, akinek barmi baja van barmivel kapcsolatba, itt adjuk a bowlingpalyara a jegyeket meg a dodzsemre a zsetont, penzt kezelunk, telefonalunk, szoval mindig van mit csinalni es egesz nap sokat kell beszelni. Ha mashova osztanak be az rendszerint sokkal egyhangubb es unalmasabb, szoval mondom is mindig a menedzsereknek, h a legjobb a recepcio, hatha akkor gyakrabban osztanak oda.
Bokanak a Marks & Spencer-es munka penteken veget ert, mert visszajott a regi kollega. Mint kiderult csak azert kellett egy ember, mert valaki megbetegedett. Szerdan viszont megy feletelire a BP-hez. Az egeszben csak az a rossz, h a ceg Anglia keleti partjan van, tolunk kb 200 km-re. Az utazasat fizetik az interjura, viszont ha felveszik es nem talal valamit itt Manchesterben, akkor el kell koltoznie. Szoval nem konnyu, mert drukkolok is neki, h vegyek fel valahova, de nem szeretnem h elkoltozzon.
Na majd meglatjuk mit hoz a jovo...
Ja majd kifelejtettem a heti osszefoglalobol - biztos azert mert annyira fontos - h megtalaltak megint a tesztagyarbol. Igy egy honap utan nem rossz h ujra felhivtak.. Csutortok este fel kilenc, vacsi utan fekszem az agyon es megszolal a telefon. Tudsz ma este jonni dolgozni? Hirtelen nem tudtam, h a bowlingrol vagy a csomagolosrol van-e szo, a tesztagyarat meg mar el is felejtettem. Szoval vegulis legutobbirol volt szo, kerdeztek h tudok-e 10kor kezdeni. Mivel sem mar aznapra, sem masnapra nem volt dolgom mondtam h persze, tudok. Gondoltam nagy gaz lehet ha ilyenkor hivnak es meg vissza is kerdeznek h ugye meg tudom igerni h ott leszek. Biztosan valamelyik kulcsember aki nelkul nem mehet a termeles megbetegedett vagy valami ilyesmi lehet - gondoltam. Hat nem igy lett. Annyi munkat kaptunk ketten, ami egy embernek is unalmas lett volna. A 4 es fel ora alatt amig ott voltam ketszer kikuldtek fel ora szunetre - meg jo h fizetik ezt is - aztan pedig mondtak, h sajnos mara nincs tobb munka igy haza kell mennem. Szoval nem csak Magyarorszagon vannak olyan cegek melyeknel nem tudja a jobb kez h mit csinal a bal..
Aztan ennyi tortent mas nem is. Jelentkezem jovo heten.
Feri