2007. október 25., csütörtök

Barat Szuletesnapja

Elnezest mindenkitol a csuszasert, a het elejen nem volt idom frissiteni. A legtobb idot mostanaban az uj haz keresese tette ki, viszont ugy nez ki meg lesz az eredmenye. Par utcanyira tolunk talaltunk egy nagyon szepen felujitott hazat, mely pont megfelelne igenyeinknek, talan meg tul jo is nekunk. Ma sikerult megalkudni egy nekunk is elfogadhato arban, igy ha mas addig nem csap le ra, akkor szombaton meg is tudjuk kotni a szerzodest. Nagy elonye, h maganszemelytol tudnank berelni, ami itt eleg nehez egyebkent, mivel rengeteg apro ingatlankozvetito ugynokseg alakult, akik abbol elnek, h egyreszt raraknak egy kicsit a berleti dijra, masreszt pedig regisztracios dij fizetesere koteleznek, e nelkul nem lehet kivenni a hazat. Nagy uzlet lehet, mivel volt ulyan kornyek, ahol szaz meteren belul 10 ilyen iroda is mukodott es mindegyiknek csak 20-40 haz volt kinalatban. Ha viszont lakast szeretne valaki berelni, akkor nagyon idegesito, h egy harmadik szereplo is belep a kepbe, aki persze leginkabb csak abban „segit” h leszedi az emberekrol a 80-100 fontos regisztracios dijat fejenkent.
Az uj hazba ha igy osszejon ahogy kigondoltuk es ahogy szervezzuk 5en fogunk bekoltozni, Boka, Barat, Norbi, Norbi felesege Gyongyi es en. Es az egeszben az a legjobb, h ha jol szamolom, mindenkinek lesz sajat szobaja, termeszetesen Gyongyi es Norbi egy szobaban is jol meg fognak ferni. Na jovo heten megirom, h minden a tervek szerint alakult-e, vagy jottek-e meg be bonyodalmak, mint idaig mindig. Csak egy aprosag ezzel kapcsolatban. Peldaul a foberlo alig akart abba belemenni, h 5en koltozzunk be a 4 haloszobas hazikoba. Es mindenhol ezzel talalkoztunk, volt ahol meg lehetett volna beszelni az 5 embert, de volt ahol nem..
Viszont amivel nem volt fennakadas es menetrendszeruen bekovetkezett, ahogy vartuk, az a Barat szuletesnapja volt. Ugy vartuk h oktober 17en lesz, es tenyleg akkor is volt. Ejjel munka utan fel is koszontottuk ot Norbival, Barat pedig egy nagyon finom epres turo tortaval lepett meg minket. A kepek ennek reszleteit lathatjatok. Aztan mar el is jott a vasarnap delutan, es Barat szuletesnapi zsurja. Meghivtunk a mar megszokott csapattagokin kivul par jofej lengyel sracot is, csak h nagyobb legyen a hangulat. A buliszemuveg ismet jol kitett magaert es a buli vegere engem kiveve nem is maradt senki sem szomjas. En sajnos csak este 10kor tudtam csatlakozni a csapathoz, mert dolgoztam, utana pedig ejjel eldobtam kocsival par embert a szallasara, h ne kelljen a hidegben hajnalban orakat setalni. Viszont osszessegeben nagyon jo hangulatu osszejovetel kerekedett ki, ebben mindenki egyetertett.
Azt mar irtam, h Barat vett laptopot, a hete lejen pedig megerkezett a mult heten megrendelt Ipod-ja is, megpedig a Norbinak megrendelt hangszoroszettel es mp3 lejatszoval egyutt, szoval zenebol kezdunk jol allni. Viszont az igazi nagy vasart ugy nez ki Zsolti csinalta meg (tudjatok, akikkel egyutt bulizunk, meg egyutt dolgozunk a csomagoloban), vett egy Toyota Camry-t 100 fontert. Az auto ugyan 15 eves, de ugy nez ki eleg jo allapotban van. Szoval az autoval szerencseje volt, viszont az utana tortentekkel nem. Hazafele uton ugyanis megallitotta a rendor es mivel meg nem volt sem ado sem biztositas a kocsin ezet kirottak ra egy 105 fontos birsagot es a kocsit is elvittek egy telephelyre, amig a papirok rendezodnek. Szoval szerencseje is volt, meg nem is, mindenesetre vicces, h tobb a birsag mint a kocsi vetelara.
Szoval mindig van valami tortenes, ami viszont valtozatlan, az a munkam. Erre a hetre is a recepciot kaptam vegeig, de igazan nem elvezem. Mindenki nagyjabol ugyanazt keri, unalamas, es raadasul meg nagy a zaj is, ami sokszor megneheziti peldaul a beerkezo telefonok fogadasat.
Hat roviden ennyi, elvezzetek a kepekt, az elso par kep meg a mult hetrol maradt le a szerver vacakolasa miatt, a tobbin pedig a szerdai koszontes es a vasarnapi matine egyes pillanatai jelennek meg.


Feri