2007. augusztus 28., kedd

Boka munkajarol a kovetkezo titkos informaciok szivarogtak ki: Nemetorszagbol fog nemet nyelvu hivasokat fogadni es szamitogepes tamogatast nyujt az ottaniaknak. Tehat ha valaki nem tud a szamitogepen valamit elintezni akkor racsorog Bokara, aki szepen illedelmesen es turelmesen elmagyarazza neki, h mit nyisson meg, hova kattintson, mit ellenorizzen stb. Tobb elonye is van az elozo munkahellyel szemben, az egyik mindjart az h jobban fizet. Brutto 10 fontot orankent, ami nagyon zsir. A masik, h nincs teljesitmenykenyszer, tehat nem kell x szamu telefonhivast kezdemenyezni es abbol egy bizonyos szintet elerni, hanem ot fogjak hivni. A harmadik elony, h egy kicsit meg messzebb van mint a masik hely, igy Boka labai meg jobban meg fognak erosodni a tekerestol, ha csak nem valasztja a tomegkozlekedest, de az eleg szegyen lenne mar ezen a szinten... Lenyeg, h jovo hetfon kezd es egy fel evig biztosan a Shel-nel fog dolgozni, mert egy fel eves szerzodest ir ala. Ezek a reszletek, de errol tenyleg senkinek egy szot se.
A mult het egyebkent eleg porgosre sikerult. Alberletet kellett keresni Baratnak es Norbinak. Eloszor az volt az otlet, h kiberelunk egy egesz hazat. El is kezdtunk nezelodni, talatunk is par szobajohetot, volt is kozottuk olyan, ahova szivesen atkoltoztem volna. Viszont osszessegeben az a megallapitasom, h mindent osszevetve nagyon jo a jelenlegi szallasunk. Korrekt a foberlo, raadasul feher ember, angol, Nevetsegesen alacsony volt a kaucio - 50 font per fo (mashol mindenhol 1 honapot kernek), eleg jo helyen is van es szepen butorozott. Emellett normailsak a lakotarsak es az ara is nagyon rendben van. Szoval a tobbi hely altalaban veve dragabb es tobb szempontbol rosszabb lett volna, igy hat ugy dontottunk maradunk, Barateknak meg par utcanyira tolunk foglaltam egy szobat egy nagy csaladi hazban. Nem volt ez sem egyszeru, mert ki kellett alkudni, h ne kelljen a 6 honapos szerzodest alairniuk, mivel annyi idore az elejen nem tudnak tervezni. Vegulis ket honapot kell alairniuk, aztan majd meglatjuk hogyan tovabb. Nagyon szerncsesen jon ki a datumozas, ugyanis nekik a ket honapos szerzodes pont november 6-an jar majd le, pont azon a napon, amikor a mi 6 honapos szerzodesunk is lejar. (Ha kozos hazba akartunk volna menni, akkor sem tudtunk volna, mert kot a szerzodes a jelenlegi ingatlanhoz - persze erre is csak kesobb jottunk ra, kiment a fejunkbol.)
Szeptember 5-et mar nagyon varom, ezen a napon talakozunk Baratekkal lent Doverben. Ide hozza at oket a komp a delutani orakban. Varom egyreszt h ujra lassuk egymast, masreszt jo lesz mar kicsit kimozdulni Manchesterbol. A mult heti Dunham Park-ot leszamitva meg egyaltalan nem hagytam el a varost. Szoval indulas reggel Londonba, majd ott atszallok a Doverbe meno buszra. Meg ha minden igaz marad is masfel oram h felfedezzem Londont es osszes nevezetesseget. Talan belefer... Mar megvettem a buszjegyeket, termeszetesen interneten keresztul. Jo dolog ez az internetes vasarlas, gyors, kenyelmes, es nagyon olcso. Az alig tobb mint 500 kilometeres utert osszesen 8 fontot kertek el. Ez nem tudom h jott ki, mivel egy buszjegy 2,5 fontba kerul minimum a varoson belul, de hat elvileg megvan a jegyem. A kompot is lefoglaltam Barateknak, az 44 font lesz, viszont igy is kb fele annyi mint ha a helyszinen vennek. Szoval mar csak 8at kell aludni es indulas!! Juheee
A munkahelyen nincs semmi extra, sikerult megtapasztalnom eleg sok mindent, igy a munka mar elegge rutinbol megy. Eppen ezert nem jelent ma mar semmi kihivast, amit pedig nagyon hianyolok. Az egyetlen kihivast talan az jelenti, h mennyi penzt talalok egy muszak alatt. Mult heten vegre valahar sikerult 10 font fole mennem, egeszen pontosan 13 az uj csucs egy nap alatt. Amugy egyre tobbszor viszek szotart tanulni valamint egyre tobbet beszlegetek a torzsvendegekkel es a biztonsagiorokkel. Ez hasznos, de azert az igazi az lenne, ha egy irodaban tehetnem mindezt a szakmai angoltudas javara. De majd ez is konnyebbe valik, ha vegre lesz otthon internetunk es laptopunk, mert ezeken a kozos helyeken nehez munkat keresni, inkabb csak a korulottem ulok karattyolasat hallgatom mint most is.
Sok volt a mult hetre a tennivalo, igy nem maradt ido elmenni sehova, igy sajnos kepek sem keszultek. Na azert megis keszitettem egy-kettot az angol penzekrol. Nagyon megszerettem oket az utobbi idoben. Viszont a kedvencem tovabbra is a bankkartya es a szamlapenz marad.
Jovo heten jelentkezem utoljara Baratek nelkul, utana az o fejuk is gazdagitani fogja a Blog-omat.
Udvozlet mindenkinek es hasznaljatok ki a nyar utolso napjait!!
Feri