2007. szeptember 4., kedd

Itt a szeptember

Itt a szeptember, viszont az ido csodalatos. Tudjatok olyan, ami pont a kedvencem. Szikrazo napsutes, felho az egen alig lathato, viszont az arnyekban csak kb 20 fok lehet. Egyszeruen pompas, remelem kitart holnapig es akkor egy nagyon szep utam lehet Doverig es vissza.
Barateknak egyebkent hozzam vagy Bokahoz kepest mar uri dolguk van, le van foglalava a szallas, a szoba mar csak arra var h bekoltozzenek az uj lakok. Egy jo nagy es csodes 5 szobas lakasban fognak lakni. Ugy dontottek h az elso idoszakban ok is megosztoznak egy szoban a koltsegek megfelezese celjabol, aztan majd ha mindenkinek lesz munkaja, akkor nezhetunk egy sajat hazat mindenkinek sajat szobaval.
Szerda este 6 korul talakozunk Doverben, szerintem kb 12-re erunk Manchesterbe es egyikuk csutortok reggel 10kor mar tud is kezdeni a csomagoloban. Mondom h uri dolguk van...
A munkat ugy sikerult intezni ilyen gyorsan, h mostanaban mar szinte minden heten megtalalnak foleg magyarok, h ha tudok segitesk nekik munkat talalni. Termeszetesen amiben tudok szivesen segitek. Az egyik sracnak mar hetek ota probalom intezni a munkat a csomagoloba, ami vegulis mostanra erett be. Szoval az eredetileg neki szant helyre tud jonni csutortokon Barat vagy Norbi. Remelem a srac nem olvassa a blogot...
Szoval ma 5tol munka 12ig, aztan egy rovidke alvas es reggel 8kor mar indulok is Londonba. Jeeee.. 5 honap es 3 nap utan eloszor elhagyom Manchestert. Igy belegondolva szornyu, h majd fel evig ki sem tettem a labam innen..
Es a megazasoknak is ugy gondolom bucsut mondhatok, mert csutortoktol autoval jarok majd dolgozni. Pont mostanra mar nekem is kezdett uri dolgom lenni a jatektermeben, mert az egyik angol srac az utobbi napokban mindig elhozott haza, mivel arrafele lakik mint en. A Ford Tranzit kisteherauto ezert jo, a bringat bedobom hatra es mar indulhatunk is. 10 perc utazas kenyelemben 30 perc tekeres helyett. Azert egy utolso megazas ahogy terveztem meg kijutott vasarnapra, csak hogy ne felejtsem el olyan gyorsan ezeket az elmenyeket sem. Csak kicsit szitalt amikor elindultam, de 5 perc mulva mar omlott az eso es folyt az utcakon patakokban. De jo is volt...
Viszont az augusztus nagyon szep honap volt mindent egybeveve, alig esett az eso es sokat koptattam a rovidnadragot is. Kepzelhetitek mi volt itt junius es juliusban, mivel igy is h augusztusban talan ha ketszer esett, szoval igy is 1912 ota ez volt a legcsapadekosabb nyar Angilaban. Szoval ennel mar csak jobb johet. Es az augusztus meg azert is nagyszeru honap volt, mert tobb mint 500 kattintas erkezett a blogra es a szamlalo meg mindig nem romlott el, mint ahogy tette korabban..
Es meg egy aprosag zaraskent. Kezdem erteni, h az angolok altalaban miert olyan koverek. Rengeteg jo kaja van itt. Minden heten kiprobalok egy ket uj dolgot es ritkan csalodok. Foleg az edessegek tekinteteben nagyon pozitiv az osszkep, van mar jo par kedvencem amit rendszeresen veszek. Otthon pedig nem voltam egy edesszaju, inkabb a porkolt volt mindig a kedvencem. Na az itt nincs, hacsak nem fozunk majd Baratekkal egy jo nagy fazekkal. Majd megirom lett-e belole valami.
Raktam fel meg par kepet a belvarosrol, a kepeken nagyreszt a varoshaza es az elotte levo szobor lathato. A Hilton hotel messze a legmagasabb epulte Manchesteren belul, mindehonnan lathato. Az utolso kepet azert raktam fel, h megmutassam Boka milyen hangfalakat vett. Jott haza mult heten nagy boldogan h vegre van hangfal. Osszekapcsolja a discman-nel, lagy ciripeles. Mondom neki adj ra hangot, ne sajnald, de sokkal nem lett hangosabb. Szoval ha nem nyelunk hangosakat, akkor egesz jol lehet hallani a zenet is :) Kesobb bevallotta, h a ket darab egyutt volt 1 font, igy nincs is min csodalkozni.
Udvozlet mindenkinek!
Feri