2007. november 26., hétfő

Anta, Cse, Oszi es Peti latogatasa

Az elmult masfel het zsufoltsagat szerintem a legjobban az szemlelteti h a blog frissitessel tobbet csusztam mint valaha, majdnem egy egesz hetet. Termeszetesen a heti menetrendben a legnagyobb valtozast a negy magyar jobarat latogatasa okozta. Pont a szombat estetol keddig tarto pihenosebb idoszakot toltottek itt, ami viszont abbol a szempontbol idealis volt h igy tobb idot tudtunk egyutt tolteni. Nem is volt ures jarat… Szombat ejjel mindjart egy reggelig tarto hatalmas welcome party-val keztuk a napot. Szegeny szomszed az ikerhaz masik felen nem is nagyon tudott aludni, amit nekunk szemelyesen is kifejezett a harom nap alatt ketszer is. Szoval meg egy ekkora bulit ebben a hazban biztosan nem lehet tartani… Masnap este en a Namcoban dologztam a tobbieket pedig Barat meghivta egy kedvezmenyes bowling meccsre. A pontszamokrol inkabb nem irok semmit, viszont vegre fel ev utan elmondhatom h voltak magyar ugyfeleim a bowling reszen is. Masnap este csak szolid iszogatast es beszelgetest rendeztunk termeszetesen ismet hajnalig. Hetfon vasarlasos napot tartottunk. Termeszetesen a ruha volt a legkeresettebb, hiszen a markas cuccok joval olcsobbak mint otthon. Mindenki gazdagodott nem keves ruhadarabbal, a vegere annyit vasaroltunk, h alig birtuk kivinni a kocsiba oket. Este tereszetesen alvas helyett megint az iszogatos beszelegtos programot valasztottuk, ami ebben az esetben nem keves uzleti temat is tartalmazott. Jo lenne a kesobbiekben az arakbol adodo kulonbsegbol egy kicsit szakitani…
Szoval a harom nap eleg suru volt, ejjel buli, reggel kis alvas, delutan munka. Ugy gondolom mindenki jol erezte magat, ketten mar jeleztek is h meg jonnenek vissza kisebb hosszabb idoszakora.
Egyeb valtozasok: ket het probalkozas utan vegre sikerult Bokanak felhivnia a British Telecomot es megigenyelnie egy telefonvonalat. Ez az elso lepes az internet iranyaba. Hihetetlenul vacak szolgaltatsat nyujtanak, szinte lehetetlenseg oket elerni, minimum fel ora varakozas utan veszik csak fel a telefont. Raadasul csak vonalas szamrol hivhato, ami pedig csak a Boka munkahelyen van, vagy kint az utcan a fulkeben. Utobbiban persze egyikunknek sem lett volna kedve fel orat varakozni, annal is inkabb mert ide is bekoszontott a tel. Hora persze azert nem kell gondolni – allitolag itt ha esik is rogton elovad – de azert mar nem egyszer fagyott le a kocsik uvege. Es azert van az auto tobbesszamban, mivel Barat Opelje is megerkezett, igy mar o is lecserelte a bringat egy melegebb jarganyra. Igy azert egeszen mas, sokkal otthonosabban es kenyelmesebben erzi magat az ember.
Meg egy valtozasol tudok beszamolni, megpedig arrol h a csomagolo januar kozepetol telejes munkaidos szerzodeseket kinal majd a jelenlegi heti 25-30 oras muszakok helyett. Ez Norbinak nagyon jol fog jonni, tobbet dolgozhat, tobbet kereshet, nekunk meg Barattal szinten el kell majd gondolkozni, h melyik lesz a foallasunk. Ha meg egy kicsit emelnenek az orabereken is, akkor azt hiszem nincs is kerdes, mivel a Namcot rovid tavon mindenkepp le szeretnem mar cserelni vagy mellekallasra redukalni.
Ja es meg egy hir de ez mar nem jo, hanem egy kifejezetten rossz. Gyongyi mint kederult nem tud sem bankszamlat nyitni sem legalisan munkat vallalni Angliaban, mivel meg nem csinalta meg a magyar allampolgarsagot, Romaniat pedig bar felvettek az Eu-ba ev elejen, viszont meg evekig korlatozzak a munkaeroaramlast, igy legalisan Angilaban sem vallalhatnak munkat. Szoval a legegyszerubbnek az tunik, h Gyongyi december elejen hazamegy es beszerzi az allampolgarsaghoz szukseges hianyzo papirokat. Termeszetesen ez tobb honapos folyamat lesz sajnos..
Viszont h megis azert jo dolgokkal bucsuzzak felteszek par kepet a bulikbol meg a vasarlasokbol. Jo szorakozast, a het vegen meg jelentkezem, aztan vasarnap irany haza!
A Skyp cimem: kiss.ferenc46 (munkaidoben)
Az msn cimemet nem tudom, kerjetek el a Pallasztol v a Barattol.
Udv.:
Feri