2009. május 15., péntek

Na túl vagyunk a költözésen, nem ment olyan könnyedén mint elgondoltuk. Ez nagyrészt Tamáska millió cuccának és bútorának volt köszönhető, ami kb 4 fordulót igényelt önmagában. Ráadásul amikor vasárnap este jött a főbérlő h aláirassa a szerződést Tamáskával is, kisebb problémánk támadt. Már csak az aláírás hiányzott a szerződésen illetve a pénz átadása, viszont Tamáskánál nem volt annyi pénz mint amennyit mondtunk h kelleni fog. így elment pénzért, közben pedig a főbérlő kitalálta h neki mégsem adja ki a szobát, mert nem szimpatikus neki - gondolom a rengeteg cucc is szerepet játszott ebben. Szóval elég szemétség volt, mivel már átvittünk mindent és már a szerződés is megvolt mikor jött. Először azt mondta maradhat Tamáska, de csak mint barát és csak 1 hetet. Aztán két nap múlva benyőgte, h még aznap el kell h hagyja a házat a cuccaival együtt. Nem volt mit tenni, következő reggel korán átvittük az összes cuccot Norbiékhoz a garázsba. Tamáska délben ment kivenni egy szobát, így még aznap be is tudott költözni, szóval ő is megtalálta a helyét végül - ha nehezen is.
Mi a szobában meglepően jól elférünk, még azzal együtt is h Melcsi is hagyott nálam egy nagy bőröndnyi ruhát. Nem rossz a szobánk, az egyik ablak például a szomszédos focipályára néz, így azon kinézve mindig zöld táj fogad. A padló sajnos nagyon nyikorog - mint minden vacak angol házban általában. A konyhát meg kellett tisztítanunk a penésztől, ami mindent ellepett - hűtők, szekrények, ablakpárkányok. Elég undorító volt, de most már kinéz valahogy. Hiába, a ház előtte hónapokig lakatlan volt, így nem volt ki takarítsa, fűtse, karban tartsa. A főbérlő folyamatosan fogja még felújítani, rendbehozni - ahogy ideje engedi. Mondjuk azt egyelőre élvezzük h egy 6 szobás házban egyelőre csak 2en lakunk. Az viszont elég aggasztó h 4 napja lakunk ott és az elmúlt 3 este 3-4 pakisztáni vagy arab fiatal mászkál a környéken és ki tudja miért mindig bekopognak hozzánk. Persze nem nyitottunk ajtót, inkább tegnap tettünk egy bejelentést a rendőrségen h ez történik és jó lenne ha esténként erre néznének. Meg a főbérlőtől kértünk egy-egy kulcsot az alsó zárhoz is, mivel ő csak a felsőhöz adott, ami pedig vicces zár, mivel kívülről nem is zárható, csak egyszerűen a kilincs helyén egy gomb van. Szóval önmagában nem tűnik túl komoly védelemnek egy betöréssel szemben, úgy tudom Magyarországon nem is lehet ilyenre semilyen lakásbiztosítást kötni, mert annyira nem véd. Na remélem nem lesz azért most már semmi, elvileg a szomszédok mind otthon vannak esténként, ha meg továbbra is jönnek a fiatalok akkor én meg hívom a rendőröket - egyszer csak a körmükre koppintanak.
A régi házat még mindig nem adtam át végleg. Már visszakaptuk a depozitot és lezártunk mindent, viszont a kulcsokat tegnap előtt kellett volna visszaadni megbeszélés szerint. Aztán ebből lett tegnap, majd tegnap újra nem vette fel a telefont, így még ma is innen internetezek, mivel az új házban még nincs net. Gondolom elhúzódik 2-3 hétig, mire lesz internetünk. Addig meg majd a Norbiéknál vagy a Szotiéknál fogok netezni, mint ahogy tették azt ők is annak idején még nálunk.
Múlt héten nem jutottam el sajnos az autóárverésre, mivel megkértek az Aldiban h maradjak tovább. így ha minden igaz, akkor holnap megyünk majd körbenézni h mi fán terem. Először meg kell ismerni a menetét meg a szabályokat és akkor utána talán lehet majd okosan vásárolni.
Boka ma ment haza bő egy hétre, nekem pedig ma sikerült nagyon olcsón jegyet kifognom 2 hét múlvára, így én meg akkor ugrok majd haza 5 rövidke napra. Elvileg már lemontam róla h hazajutok így május végén vagy június elején mert annyira elszaladtak a repjegyárak (Boka most 140 fontért ment). Viszont legnagyobb meglepetésemre a Ryanair bekínált egy oda-vissza utat 28 fontért, amire rögtön le is csaptam. Igaz East-Midlands-ról megy, ahova még le kell jutni, meg ott kell majd hagyni a kocsit valahol 5 napra, de ha nem bántják és minden jól megy, akkor kijön az egész 50 fontból. Szóval már készítem a rövidnadrágot és az atlétákat, mivel itt ezekre sajnos nem nagyon van szükség. Egyszerűen mostanában megint nem tud 15 fok fölé menni a hőmérséklet. Ritkák a szép napos időszakok.
Szóval most 1 hét Boka nélkül a nagy házban - otthon de örülnék egy ilyen szituációnak, itt viszont nem igazán. Na majd rendezek is egy kis bulit h ne legyek olyan egyedül!!