2009. április 3., péntek

Pontosan 2 éve volt tegnap h kijöttem Angliába. Emlékszem, akkor is egész nap szép napos idő volt pont úgy mint mostanában megint. Valószínüleg a tavasz itt a legkevésbé csapadékosabb időszak és talán a nap is többet süt most mint amennyit nyáron fog. Emlékszem még a kezdeti hetekre, hónapokra, a munkakeresés nehézségeire, a kezdeti puritán körülményekre és a bizonytalanságra. Hál Istennek azóta a helyzet sokat változott, azóta folyamatosan van legalább egy de inkább két munkahelyem és sikerült kialakítani egy kényelmes életet. Sosem unatkozom.
Most például amint megjön Boka, már húzunk is ki a parkba focizni mivel olyan szép az idő. Meg aztán a vasárnapi fociba is lehet h majd újra becsatlakozunk, most például pont szabad leszek ebben az időszakban. Meg aztán kell a mozgás is, mivel mindenhova kocsival megyek, az Aldiban nagyrészt ülök a kasszában, a másikban meg pizzafutárként a kocsiban. Tehát sajnos nem sokat mozgok, pontosabban mondva eddig nem sokat mozogtam, de majd ezután ez máshogy lesz. :)
Az új srácokkal jól megvagyunk, normálisak és sok külföldi tapasztalatuk van, így aztán egymást érik a jobbnál jóbb sztorik és hasznos információk. Egyikük már dolgozik is, igaz csak ügynökségen keresztül és elég undorító körülmények között. Húsokat pakol egy hűtőben. Persze mindketten gőzerővel keresnek tovább, most épp egy kertészettől kaptak nagyon elegáns jelentkezési csomagokat. Úgy vannak vele h ez a tavaszi időszak a lagalkalmasabb a munkatalálásra, én is ezért választottam ezt az időszakot a kijövetelre annak idején.
A héten amúgy végre a régi időket emlékeztetően jöttek össze a munkák, vagyis átlagban eddig minden napra jutott közel 10 óra, ami pénzben jó, de még annyira nem fárasztó. Ma pihi, aztán holnap megint kb 10 óra, vasárnap meg lehet elmegyünk valamerre kicsit kirándulni, már ha az idő megadja ehhez az alaphangot. Én bízom benne h kitart a napsütés. Kicsit ki is kell mozdulni már. Boka mostanában panaszkodik h nem tudja hasznosan eltölteni a szabadidejét és egész nap csak a gép előtt ül, filmet néz vagy cikkeket olvas és ettől már fáj a szeme. Hát biztos is, mert a munkahelyén is egy monitor előtt ül, így a kettő összeadódik. Munkahelyével kapcsolatban csak annyit, h dolgozik rendesen, fizetnek is rendesen, viszont egyre jobban zavarja a rossz munkahelyi morál és a főnökök viszonya a dolgozókhoz. Szóval ezt most egyáltalán nem csinálja olyan szívesen mint a shel-es munkát.
Tegnap volt Zoltn szülinapja, előző nap meg húga Szilvi szülinapja, szóval hívtam is őket h majd valami bulit üssenek össze mert különben morcos leszek. Na majd megírom mi lett belőle.
Üdv.:
Feri